Fiets mee in de trein in Nederland

De fiets voor je fietsvakantie mag je in alle Nederlandse treinen meenemen, met uitzondering van de spitstijden op weekdagen (6.30-9.00 uur en 16.00-18.30 uur). De plek waar de fietsen gestald mogen worden is aangegeven met een sticker op de buitenkant van de trein.

De fietskaart voor je fiets is verkrijgbaar in de automaten van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en via de NS-app, en is geldig voor heel Nederland. Het kaartje is ook geldig op de treinlijnen van Arriva, Connexxion, Keolis en andere maatschappijen.

Let wel! Veel stations en treinen in Nederland zijn moeilijk toegankelijk met de fiets. Volgens de richtlijnen voor stations moet elke trap een fietsgoot hebben. Op veel stations is dat echter niet het geval. Liften bieden uitkomst als ze groot genoeg zijn. Anders wordt het de roltrap, wat met een bepakte fiets niet handig is.

P.S. Als je reist met een internationaal vervoerbewijs voor Intercity Brussel is geen toeslag nodig voor de Intercity Direct tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal.

Bekijk hier de fietsroutes in Nederland die we voor jou al hebben uitgetest en gereviewd.

Met een klik op het beeld van het ‘Rondje Drenthe’ krijg je meteen de lijst van de fietsroutes in Nederland waarover we een review hebben geschreven.


deel dit bericht