Fietsroute Over Mij hoeve

Hola!

Ik ben Herman en sinds ik op mijn zestiende, meer dan 45 jaar geleden, met de fiets en een rugzak de Ardennen rondreisde, droom ik van heel veel vrije tijd om al fietsend, traag en vrij te kunnen reizen. Een gezin met kinderen en hard werken, hebben deze droom jaren in de kast gelaten tot ik dertig jaar later besefte dat het tijd werd om te gaan Genieten op 2 Wielen. Samen met mijn partner trokken we met de fiets op vakantie, langs de Donau en rond de Bodensee. Ik ging Spaans studeren en reisde tot tweemaal toe een maand lang met de fiets naar Santiago de Compostela. Tussendoor was ook Rome een mooie en verre bestemming. Omdat een lange vakantie niet elk jaar een optie was, genoten we ook van de boorden van de Bodensee, van de Donau, de Loire en de Weser of de stevige kuitenbijters van Cornwall. En uiteraard kiezen we vaak voor de Vlaamse fietsroutes als decor om traag door het landschap te trappen.

Nu, vele 10.000 kilometers later, wil ik mijn fietservaringen ook neerschrijven in een blog. Wil ik met een kritische blik een keuze helpen maken uit het grote aanbod van fietsroutes. Ga ik op zoek naar alles wat het fietsen aangenaam kan maken. Want fietsen is perfect te combineren met een gezellig bistro of restaurant, met het ontdekken van de streekeigen producten en zeker ook met een verblijf in één van de vele logiesmogelijkheden die onze Lage Landen rijk zijn.

Je vindt op deze fietsblog zowel fietsroutes die ik heb gefietst als fietsroutes die nog op mijn verlanglijst staan. Fietsen moet een beleving zijn en uitgewerkte fietsroutes moeten ons daarbij helpen. Of de maker van de fietsroute daarin is gelukt, kan je lezen bij de “Fietsroutes” die ik heb beoordeeld.  Bij “Ontdekken” lees je de reviews van mijn meest recente fietservaringen. “Onze selectie” zijn de fietsroutes die ik heb gefietst en naar mijn mening minstens een 3/5 verdienen. Je kan ook zelf een fietsroute selecteren op basis van de provincie of de regio waar je wilt gaan fietsen, de afstand die je aankan of de tijd die je hebt. En uiteraard wordt deze blog regelmatig aangevuld met nieuwe fietservaringen. Blijf op de hoogte van onze nieuwe fietsbelevenissen en bezorg ons je mailadres.

“Genietenop2Wielen.be” is dé fietsblog voor al wie graag en traag wil fietsen en niet veel tijd wil verliezen bij zijn zoektocht naar een geschikte fietsroute.

Veel leesplezier en tot op de fiets!

Herman