Fietsroute Over Mij hoeve

Hola!

Sinds ik op mijn 16de met de fiets en een rugzak de Ardennen rondreisde, droom ik van veel vrije tijd, van fietsend, traag en vrij te kunnen reizen. Een gezin met kinderen en hard werken, hebben deze droom jaren in de kast gehouden. Tot ik zoveel jaren later besefte dat het tijd werd om te gaan Genieten op 2 Wielen…

Genieten deed ik tijdens mijn lange fietsreizen naar Spanje en Santiago de Compostela, naar Italië en Rome. Omdat verre bestemmingen en lange vakanties niet elk jaar een optie waren, genoot ik evenveel van de boorden van de Bodensee, van de Donau, de Loire, de Weser, de Rhône, van de stevige kuitenbijters van Cornwall of de prachtige fietspaden van Drenthe. En uiteraard kiezen we vaak voor de Vlaamse of Nederlandse fietsroutes als decor om traag door het landschap te trappen.

Fietsen moet genieten zijn

Nu, enkele 10.000 kilometers later, wil ik mijn fietservaringen ook neerschrijven in een fietsblog. Wil ik met een kritische blik een keuze helpen maken uit het grote aanbod van fietsroutes. Ga ik op zoek naar alles wat het fietsen aangenaam kan maken. Want fietsen is perfect te combineren met een gezellig bistro of restaurant, met het ontdekken van de streekeigen producten en zeker ook met een verblijf in één van de vele logiesmogelijkheden die onze Lage Landen rijk zijn.

Wat vind je op deze fietsblog?

Je vindt op deze fietsblog zowel fietsroutes die ik heb gefietst als fietsroutes die nog op mijn verlanglijst staan. Fietsroutes in lussen (retour) of meerdaagse fietstochten: parcours over lange afstanden waarbij je met andere vervoersmiddelen moet terugkeren of fietslussen in meerdere etappes.

Fietsen moet een beleving zijn en uitgewerkte “Fietsroutes” kunnen dan helpen. Of de maker van de fietsroute (die vind je via de bron van de fietsroute) daarin is gelukt, kan je lezen bij “Onze selectie”: dit zijn de fietsroutes die ik heb beoordeeld en naar mijn mening minstens een 3/5 verdienen. Bij “Ontdekken” lees je de reviews van mijn meest recente fietservaringen.

Je kan zelf fietsroutes selecteren op basis van de provincie of de regio waar je wilt gaan fietsen, de afstand die je aankunt of de tijd die je hebt. En uiteraard wordt deze blog regelmatig aangevuld met nieuwe fietservaringen. “Blijf op de hoogte” van onze nieuwe fietsbelevenissen en bezorg ons je mailadres dat je kunt invullen op de homepagina.

Genietenop2Wielen.be is dé fietsblog voor al wie graag en traag wil fietsen en niet veel tijd wil verliezen bij zijn zoektocht naar een geschikte fietsroute.

Geniet ervan!
Herman

Wat betekenen de sterretjes bij de beoordeling van de fietsroutes?

***** is een route die je ooit moet gereden hebben
**** is een route die een verplaatsing waard is
*** is een route die de moeite is als je in de buurt bent
** is een route die je kunt proberen maar wij hebben niet genoten
* is een route die je hier niet zal vinden