Een Donrox fietspomp

In mijn bagage zit steevast een CO2 fietspompje met enkele CO2-patronen. Telkens vraag ik me af hoeveel patronen ik wel moet meenemen? Ik kan ze maar één keer gebruiken en ze wegen algauw 60 gram per stuk. Een voetpomp met drukmeter past helemaal niet in mijn bagage en met een kleine handpomp heb ik me al meermaals suf gepompt.

Zou een draagbare USB-compressor F511 van Donrox een beter alternatief kunnen zijn? Het is een klein apparaatje dat ik kan opladen net als mijn smartphone. Het pompt mijn fietsbanden op zonder dat ik enige inspanning moet doen. Het heeft een ingebouwde drukmeter en pompt de banden tot de gewenste bandendruk. Ik kan meerdere banden oppompen zonder telkens te moeten herladen. Het oppompen van een lege fietsband van zowel mijn racefiets (8bar) als mijn trekking (5bar) duurt ongeveer 3 minuten. Het apparaatje weegt 390gram en wordt met een handig opbergzakje geleverd. Ik heb mijn alternatief gevonden!

Het apparaatje heeft ook nog enkele onverwachte pluspunten. Ik kan het gebruiken als een powerbank voor mijn smartphone én als een zaklamp. Het optionele fietstasje is handig om de pomp en mijn smartphone op te bergen. Heb ik de knooppunten op mijn smartphone staan, dan hoef ik niet meer te werken met papiertjes of andere houdertjes.

De Donrox F511 behoort vanaf nu tot mijn standaard uitrusting.

>>> meer informatie

deel dit bericht