De Waterbus brengt je vlot van en naar de stad Antwerpen en de haven, waar je ook vandaan komt. Het is een duurzaam en snel alternatief voor de wagen. Je kan De Waterbus ook makkelijk combineren met tram, bus of fiets.

De Waterbus vaart tussen Hemiksem en Lillo, heen en terug. Er gelden vier tariefzones waarbij zone 2 (stad) functioneert als veerdienst tussen het Steenplein op rechteroever en Sin-Anna op linkeroever en zone 4 als havenoverzet tussen Lillo en Liefkenshoek. Naar het zuiden (Hemiksem) en het noorden (Lillo) vaar je vanuit de stad voor €4 (enkel) of €6 (retour). Er bestaan reducties en abonnementen. Raadpleeg dus best steeds vooraf de tarieven en de uurregeling op de website (zie bij info).

Van Antwerpen naar Lillo vaar je één uur. Van Antwerpen naar Hemiksem duurt het 30 minuten. Onderweg heeft de Waterbus verschillende haltes die bijna allemaal aansluiten op een fietsroute. De fiets mag gratis mee. Tickets kan je ook op de Waterbus zelf kopen.

Voorbeelden van fietsroutes waarvoor je de Waterbus kunt gebruiken : Schelderoute en Uitwaaien langs Schelde en Polderland

Voor meer info: De Waterbus

 

deel dit bericht